ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η MEDEA ΜΕ ΤΟΝ JUSTIN BIEBER;


3-medea-bags.jpg

Medea

Ποιος θα φανταζόταν ότι δύο Ιταλίδες θα σκεφτόντουσαν να βαφτίσουν το brand τους Μήδεια; Είναι δίδυμες, μοντέλα, και όλα ξεκίνησαν από μία εξαιρετικά απλή ιδέα. Να δημιουργήσουν συλλογές αποκλειστικά με αξεσουάρ, να φτιάξουν ένα brand με χρυσά γράμματα (Medea και Μedeasisters στο Instagram) με βάση τους το Μιλάνο. Οι ίδιες, η Giulia και η Camilla Venturini, λένε πως εμπνεύστηκαν από το φιλμ του 1969 του Pier Paolo Pasolini, Medea, για να λανσάρουν στο εμπόριο τσάντες που θυμίζουν τις κλασικές, χάρτινες σακούλες για τα ψώνια. Και πρέπει να τις παρατηρήσεις για να καταλάβεις ότι δεν είναι πλαστικές αλλά φτιαγμένες με ματ δέρμα που μιμείται το πλαστικό έτσι για αλλαγή. Κυκλοφορούν σε τέσσερα μεγέθη, οχτώ αποχρώσεις και περιμένουμε να δούμε και τις συνεργασίες με καλλιτέχνες που θα επεμβαίνουν κάθε χρόνο δημιουργικά «ντύνοντας» τη δική τους Μedea.

Arje

Οι γήινες αποχρώσεις δίνουν το στίγμα για ένα διαφορετικό brand που δημιούργησε ένα ζευγάρι στη ζωή (Bessie και Olivier Corral) που θέλησε να παίξει με μια αρχαιοελληνική ονομασία για να αφηγηθεί μια ιστορία με αυστηρή δομή και εκτέλεση. Αrje, όπως Arche, δηλαδή αρχή, και εγένετο φως, η αρχή του κόσμου. Και της μόδας. Η ίδια περίπου φιλοσοφία αποτυπώνεται και στο brand που γεννήθηκε το 2016 για να προτείνει μια νέα καταναλωτική προσέγγιση. Ανακαλύψτε, αγοράστε, δεχτείτε το καινούργιο, φορέστε κάτι ξανά και ξανά. Όλα είναι φτιαγμένα για τη στιγμή. Πώς μεταφράζεται αυτό; Σε τρεις συλλογές τον χρόνο, οι οποίες, βγαίνουν σε περιορισμένο αριθμό, αμέσως μετά την παρουσίαση τους για άμεση επαφή με την αρχή προτού θελήσουμε να μάθουμε το τέλος.

Zizi Vintage.jpg

Ζazi.Vintage

Όταν η πολυτέλεια έχει κοινωνική συνείδηση. Φτιαγμένη από γυναίκες για γυναίκες. Η Γερμανίδα Jeanne Zizi Margot de Kroon, όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμο της, σχεδίασε πολυτελή πανωφόρια, σαν έργα τέχνης σε κίνηση, για να μεταφέρει σύγχρονα μηνύματα με ρετρό αισθητική. Η επωνυμία Zazi.Vintage συνδυάζει το μετάξι από τη δεκαετία του 70 με σύγχρονα οργανικά υφάσματα για να υπονοήσει την ευαισθησία της για το περιβάλλον και να υποστηρίξει οικογένειες στο Αφγανιστάν που ζουν από την ενασχόληση τους με το brand. Και επιπλέον, για κάθε παλτό που πωλείται, ένα κορίτσι που μεγαλώνει σε αγροτική περιοχή της Ινδίας θα μπορεί να πηγαίνει δωρεάν σχολείο για ένα χρόνο.

Drew House.png

 Drew House

Ο Justin Bieber ξέρει καλύτερα από οποιονδήποτε τι πουλάει στη μόδα του σήμερα. Κάπως έτσι σκέφτηκε να λανσάρει το δικό του brand για να ντύσει τους συνομήλικους του αλλά και 20χρονα σε μια ιστορία που έχει ήδη αποκτήσει πιστό κοινό, προτού καλά-καλά λανσαριστεί επίσημα στον ανταγωνισμό. Το μάρκετινγκ, συγκεκριμένο. Αφαιρετικό κείμενο, λογική SnapChat, μαζί με σκέιτμπορντ, κοτλέ, κουκούλες, οριακά κιτς στάιλινγκ, κίτρινο με κόκκινο, μουσταρδί και γαλάζιο, χαμόγελο-emoticon σαν λογότυπο, αναγνωρίσιμο ήδη σήμα κατατεθέν σε κοσμήματα ακόμη και cool παντόφλες, όπως διαφημίζονται πάνω σε στρατιές από μοντέλα που θα μπορούσαν να είναι προσωπικοί φίλοι του Justin και της Hailey. Οι στυλιστικές συμβουλές είναι (κι αυτές) στο πρόγραμμα. Καλωσορίσατε στον κόσμο του Justin Bieber με διάφορες άσχετες πληροφορίες για τον πλανήτη Γη και στατιστικά στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με τη μόδα, αποτελούν όμως τρόπο ζωής στο Bieber House.