Η Evi (Grintela) στη Χώρα των Θαυμάτων φοράει shirt dress και κάπα

Private invitation for Christmas tea, cookies and small luxuries. Η πρόσκληση για το atelier της Eύης Καρατζά ή μάλλον της Εύης Γκριντέλα αποκάλυπτε ακριβώς όσα χρειαζόταν. Βρεθήκαμε από νωρίς, την Τρίτη, στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι, άνθρωποι που έχουμε συνεργαστεί, συναντηθεί, διασταυρωθεί, στα περιοδικά, στις καλές εποχές των γυναικείων, ελληνικών περιοδικών, για να δούμε τον χώρο που δημιουργεί σήμερα η Εύη, μια γυναίκα που έχει ταυτίσει το όνομα της με τη μόδα, πασπαλισμένο αυτή τη φορά, με ζάχαρη άχνη (στο υπέροχα στρωμένο χριστουγεννιάτικο τραπέζι), άρωμα ταξιδιού (λεπτομέρειες στους τοίχους, στα ράφια και παντού) και βιωματικό στυλ. Τι σημαίνει αυτό;

Ρούχα που τα βλέπεις να τα φοράει η Εύη, όπως η ολόσωμη, άνετη μαύρη, πολυχρηστική φόρμα που φορούσε για να μας υποδεχτεί πάντα με το χαμόγελο και τη θετική της ενέργεια, ένα κομμάτι που δεν θέλεις να βγάλεις από πάνω σου, μπορείς να το φοράς όπου κι αν βρίσκεσαι. Μου άρεσαν όλα τα shirt dresses, μονόχρωμα και μη. Δοκίμασα μαύρα φορέματα με κουμπάκια μέχρι πάνω και ένιωσα υπέροχα, διαφορετική, σχεδόν καινούργια.

Μια exclusive holiday collection με αγαπημένες ιδέες για τα Χριστούγεννα. Kόκκινο; Ούτε για αστείο. Μαύρο, λευκό, υποτονικές αποχρώσεις, τα γιορτινά χρώματα τα κρατάμε μέσα μας. 

Ξεχώρισα όλα τα λευκά στις κρεμάστρες, λευκές πουκαμίσες που φωτίζουν όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματότυπου, σκέφτηκα πόσο ωραίο δώρο είναι όλες οι κουβέρτες/πόντσο/ριχτάρια/κάπες, πάνω από όλα, που μας προφυλάσσουν από το κρύο, τυλίγουν το σώμα μας με αγάπη, πρωταγωνίστησαν στη διεθνή πασαρέλα για το χειμώνα του 2015, από τον οίκο Βurberry (με το μονόγραμμα των μοντέλων) μέχρι τους Dolce&Gabbana και τη δική τους ανάγνωση σε αγαπημένα παραμύθια, όπως Κοκκινοσκουφίτσα και Χιονάτη.

IMG_0467.JPG

Ποιός Burberry; Ψηφίζουμε made in Greece, Evi Grintela, Τhe Shirt Dress, μόδα στη μόδα, καλοκαίρι μέσα στον χειμώνα, μόδα χωρίς σεζόν. The End. And they (we) lived happily ever after.